Wharfedale Diamond 11.5 Gulvhøyttalere

Wharfedale Diamond 11.5

Wharfedale Diamond 11.5

Tilgjengelighet: På lager

Skickar Monday, June 1 om du beställer innan 21 timmar and 15 minuter!


kr 18 999 /Par   inkl. MVA og toll


Wharfedales berømte Diamond-høyttalere har fungert som den klassiske inngangen til ekte hi-fi-lyd – deres eksepsjonelle verdi for pengene har skaffet dem mange priser og utmerkelser i Storbritannia og over hele verden. Nå, med lanseringen av den splitter nye Diamond 11-serien, har Wharfedale nok en gang hevet listen for høytytende høyttalere til overkommelige priser.

* Påkrevde felt

+ -


  • Klassledare i entry-segmentet

  • Baserat på kunskap från Reva

  • 3-vägs

  • Stora golvstående högtalare

  • Soft-dome tweeter

  • Kevlar element

  • Kraftfull bas

  • Kan spela alla genrer

  • Kräver förstärkere

Diamond 11-serien

 

Wharfedales berømte Diamond-høyttalere har fungert som den klassiske inngangen til ekte hi-fi-lyd – deres eksepsjonelle verdi for pengene har skaffet dem mange priser og utmerkelser i Storbritannia og over hele verden. Nå, med lanseringen av den splitter nye Diamond 11-serien, har Wharfedale nok en gang hevet listen for høytytende høyttalere til overkommelige priser.

 

«Da Wharfedale lanserte den aller første Diamond i 1981, satte selskapet standarden for en ny klasse av høyttalere som leverte ekte hi-fi-nøyaktighet og musikalsk vivasitet til en bemerkelsesverdig overkommelig pris. Siden den gang har hver nye utgave i den berømte Diamond-serien fulgt den tradisjonen, men med forbedringer. Med Diamond 11-serien begynte vi på nytt, med etablerte Diamond-designfunksjoner som bass-/midtkjegler i Kevlar og det sporlastede, distribuerte portsystemet og innlemmet dem i fullstendig nydesignede høyttalere, overlegen på alle kanter, fra kabinetter til driverenheter, til delingsfilter.

 

Resultatet av våre tekniske anstrengelser er uten tvil det beste Diamond-sortimentet hittil, som gir en naturlig følelse av rom og musikalsk kommunikasjon som er både direkte engasjerende og konsekvent tiltalende på lang sikt. Disse høyttalerne trekker lytteren til musikkfremførelse på en måte som normalt forventes kun fra modeller til en betydelig høyere pris, noe som legemliggjør Wharfedales tradisjonelle kjennetegn av å være en god allrounder for ulike musikksjangre. Legg til elegant buede og plettfrie, ferdige kabinetter, og vi er stolte over å ha skapt en serie av høyttalere som leverer høy kvalitet til overkommelige priser – helt i tråd med Wharfedales 85 år lange historie.»

Sitat fra Peter Comeau – Wharfedales direktør for lyddesign

 

Den siste generasjonen av Diamond-høyttalere inneholder designelementer som aldri før er blitt sett på slike overkommelige prispunkter. I begynnelsen av designprosessen gikk Wharfedales ingeniører tilbake til fundamentet for å skape et høyttalersystem som igjen skulle revolusjonere denne delen av hi-fi-markedet og gi avansert ytelse – og stil – innen rekkevidde for mange musikkelskere, ikke bare de få rike.

 

Avanserte driversystemer

Mens de rimeligste høyttalersystemene er basert på driveraggregater som er bygd til én pris, tok Wharfedale utgangspunkt i at Diamond-driverrutiner burde rettes mot ytelse. Det er derfor Diamond 11-serien kan skilte med avanserte driversystemet som inneholder elementer som normalt bare finnes i høyttalere i toppsjiktet.

 

For eksempel bruker driverrutinene for bass og mellomregister en kurv med et nettverk av ribber som bevarer kurvens stivhet og etterlater et stort, åpent område bak konusen. Stivheten forbedrer transiente slag samtidig som det store, åpne området reduserer tidlige refleksjoner til konusen og gjør at den romslige, spesielt utvalgte absorbenten i kabinettet kan gjøre sin jobb.

 

Høyttalerne i Diamond 11-serien har også en design med massive magneter for både å øke følsomheten og sikre absolutt kontroll over konusbevegelsene over lavere bassfrekvenser. Dessuten styrer bruken av et spesialformet polstykke smidd i ett stykke med kobberlokk den magnetiske strømmen og sikrer lav forvrengning gjennom det kritiske mellomregisterområdet.

 

Dernest har vi det progressive opphenget som har en innfatning i lett skum for en økt mellomregisterrespons, i kombinasjon med et motorsystem for talespoler med ekstremt lang svingvidde, for å oppnå enestående linearitet og nøyaktighet i denne delen av markedet. Selvsagt er den vevde Kevlar-konusen, som i lang tid har vært en favoritt i Diamond-design, blitt behandlet for å være en eksakt match til de nye opphengselementene.

 

Høyfrekvensytelsen er også blitt forbedret med en nyutviklet diskanthøyttalerdesign. Igjen brukes et overdimensjonert, keramisk magnetsystem, med kobberlokk for å kontrollere strømmen. Og her ventileres polstykket til et spesialformet bakkammer. Dette gir en lav resonansfrekvens, noe som garanterer utmerket linearitet i helle operativsystemet og gjør det mulig for stoffkuppelen å bidra til en klar mellomregisterytelse i tillegg til en eksakt, høyfrekvent detaljering.

 

Integrering av delingsfilter

Mens driverenhetene er hjertet i et høyttalersystem, ville de ikke vært noe hvis man ikke hadde integrert et eksakt avledet delingsfilter. Wharfedales ingeniører bruker en høyt utviklet virtuell programvare for delingsfilter for å bidra til å skape en serie med kretsalternativer for å kombinere enheter for bass, mellomregister og diskant sømløst.  Disse kretsalternativene vurderes deretter ved hjelp av strenge lyttetester i løpet av en periode på flere måneder, med et bredt utvalg av musikk. Når den endelige kretsstrategien er blitt valgt, tilpasser designteamet finjusteringene av verdiene til delingsfilterkomponentene, typen av komponenter og kretskortlayouten for å gi den mest eksakte, detaljerte og fremfor alt fornøyelige musikalske ytelsen med kun lyttetester for å bedømme kvaliteten. Spesiell oppmerksomhet vies de naturtro kvalitetene i sang og naturlige instrumenter, ettersom disse alltid er i fokus for lytternes subjektive vurdering av en høyttalers ytelse. Det er denne oppmerksomheten til finjustering, kombinert med en utmerket teknisk design, som gjør at Wharfedale Diamond-høyttalerne alltid er et attraktivt alternativ i den rimelige delen av hi-fi-markedet, fra én generasjon til den neste.

 

Kabinettkonstruksjon

Mens kabinettet for eieren ofte kun er et møbel, har Wharfedale lenge innsett at det er den siste delen av designprosessen som gjør at en høyttaler utmerker seg. Siden Wharfedales begynnelse, da grunnleggeren Gilbert Braggs eksperimenterte med noe så sjeldent som lydplater fylt med sand, har kabinettkonstruksjon alltid vært en del av «sounden» i Wharfedale-høyttalerne. For Diamond 11-serien har Wharfedales ingeniører forbedret kabinettet med flere lag av tre av ulik tetthet for å dempe de identifiserbare egenskapene til kabinettets «sound», slik at driverenhetene kan tale for seg. Viktige forsterkninger i kabinettpanelene, sammen med kurveveggens krumninger for å gi en form som ikke er som en boks, har redusert resonanser med mer enn 25 dB under driverutgangene. Dessuten er kabinettets vegger fôret med en spesialutviklet indre fiber som er blitt valgt på grunn av sine enestående absorberende egenskaper over en bred båndbredde. Resultatet er at lytteren hører at frekvensomformeren ikke er utsatt for uønsket farging forårsaket av panelvibrasjoner eller innvendige resonanser, noe som avslører mer av detaljene i musikken.

 

Sporlastet, distribuert port

Den sporlastede distribusjonsporten er en nyutviklet Diamond-innovasjon, som for første gang ble introdusert i Diamond 100-serien i 2012, der det indre portrøret åpner seg i en luke som dannes mellom kabinettet og sokkelen. Dette reduserer turbulensen og hørbar «chuffing» som konvensjonelle portsystemer ofte rammes av, noe som er forårsaket av den plutselige utløsningen av høyttrykksluft til det lave trykket i rommet. En ytterligere fordel er at man kan øke effektiviteten i energioverføringen fra bassrefleksinnstillingen til rommet. Wharfedale har tatt dette ene skrittet videre for Diamond 11-serien, som profilerer begge endene på porten med en halvparabolsk inngangs- og utgangskurve som lineariserer luftstrømmen gjennom portrøret. Dette har gjort det mulig for oss å øke volumet av luft i det sporlastede systemet og ytterligere forbedre ytelsen for lavfrekvensutgangen.
Tekniske specifikationer

Tilleggsinformasjon

Manufacturer Wharfedale
Weight 33.5000
Typ 3-way floorstanding speaker
Lådkonstruktion Basreflex
Känslighet 90dB
Impedans 8 Ohms compatible (nominal)
Frekvensomfång 35Hz-20kHz
Anbefalt forsterker strøm 25-200W
Diskant 25mm textile dome
Mellanregister 100mm woven Kevlar
Basselement 2x 200mm woven Kevlar
Størrelse 1125x290x350mm