QUAD Z-1 QUAD

QUAD Z-1

QUAD Z-1

Tilgjengelighet: På lager

Skickar Tuesday, July 23 om du beställer innan 2 days, 21 timmar and 32 minuter!


Vanlig pris: kr 18 990

Special Price kr 9 999/ParQUAD lanserer stolt Z-serien, deres nye flaggskipsortiment av båndhøyttalere.

* Påkrevde felt

+ -


PRODUKTOPLYSNINGER         ANMELDELSER        TEKNISKE SPECIFICATIONER


    • Bånddiskant

    • Kevlar-element

    • Kontrollert bass

    • Pianolakk

    • Krever forsterker

Quad lanserer stolt Z-serien, deres nye flaggskipsortiment av båndhøyttalere. Etter en ny tilnærnmin til bånddiskant-design ved hjelp av en unik bøyleformasjon, har en ekstremt robust høyttaler blitt konstruert, men likevel med den delikate lyden båndhøyttalere er kjent for. Z-serien er plassert i vakkert buede, pianolakkerte kabinetter, tilgjengelig i sort, hvit og rosentre.

 

Begynnelsen

Det startet med at QUAD allerede i 1949 (da all hi-fi fortsatt var mono) lanserte sin første høyttaler - The Corner Ribbon. Det var et prestisjeprodukt med en stor båndmembran for toppen og en dynamisk enhet for bassen. Den hadde et tydelig og detaljert mellomregister og diskantproduksjon. Men denne tidligere teknikken var naturligvis ikke perfekt, og Peter Walker fortsatte derfor sitt utviklingarbeide til han kunne presentere verdens første full-range båndhøyttaler, nemlig ESL 57.

Z-serien er naturligvis basert på erfaring derfra og anvender derfor et robust diskantbånd som har et veldig sterkt magnetfelt, samt de mest moderne, dynamiske bass- og mellomregisterenheter med vevd kevlar-membran for å matche diskantbåndets detaljer. 

 

Designet

Ta bare en titt på bildene og se så lekre skapene ser ut. Disse hele og rundede skulpturer ser pene ut i alle rom og finnes i pianohvit, pianosvart eller pianolakkert rosentre.

 

Teknikken

I motsetning til en konvensjonell diskantkuppel, der det motoriske systemet i form av svingspolen er montert utenpå membranen som en ekstra del, så er membranen her også motorsystemet på en bånddiskant. Det gir en jevn og fin "gjennomsiktig" reproduksjon og gjør musikken veldig lett å lytte til. Akkurat som i QUADs ESL-serie er membranen utrolig tynn og kan derfor følge alle detaljer i musikken.

 

Diskantbåndet er 90x12 mm, hvilket er ganske stort og gir følsomhet og båndbredde, og gjør overgangen til mellomregisterenheten enkel og smidig.

 

Bass- og mellomregisterenhetene er med membran av vevd Kevlar, og de er alle utstyrt med en dobbelbølge kantoppheng som redusere brudd på membranens kant. Dette gir en tydeligere stemmegjengivelse som matcher diskantbåndets oppløsning.

 

Akkurat som den originale Corner Ribbon-høyttaleren anvender bassystemet et akustisk filterbassreflekssystem. Et dobbelkammer fungerer som et filter for pumpelyden som vanlige bassrefleks-høyttalere gir. Derfor har Z-serien en naturlig og utvunget gjengivelse av de dypeste tonene, hvilket gir samme gode lydbilde som ESL-serien.Produkt anmeldelser


 “When you spend $1,000 per speaker, you expect something better than the norm, and the Quad Z1 delivers with its carefully tweaked ribbon tweeter, gracefully sculpted cabinet, and musical adeptness”"
Quad Z-1, Sound & Vision

 “a speaker that has a pleasing personality and invites a level of musical involvement that is really high for the asking price. It's also more dynamic and blisteringly fast in the treble."
Quad Z-1, 6moonsTekniske specifikationer

Tilleggsinformasjon

Manufacturer Quad
Weight 6.5000
Typ 2-vägs stativhögtalare
Lådkonstruktion Basreflex
Känslighet 86db
Impedans
Frekvensomfång 56Hz - 20kHz
Bass extension 48Hz
Anbefalt forsterker strøm 40-150w
Diskant 90x12mm true ribbon
Bass/Mellomtone 150mm woven kevlar cone
høyttalertilkobling Bi-wire
Størrelse 383 x 219 x 283 (mm)