Quad ESL-2912 FREAKYWEEKEND

Quad ESL-2912

Quad ESL-2912

Tilgjengelighet: På lager


Vanlig pris: kr 125 000

Special Price kr 74 999/Par   inkl. MVA og tollESL 2912 og ESL-2812 eksklusive elektrostatiske høyttalere
Her er de siste utgavene av QUADs berømte elektrostatiske høyttalere som baserer seg på ikonene ESL 57 og ESL 63. Forresten ble ESL-57 nylig stemt inn på Stuff Magazines liste over «The Top 100 Best Gadgets Ever». ESL-serien var verdens første fullfrekvenshøyttalere med ekstremt lav forvrengning, og de satte nye standarder innen presisjon og pålitelighet. De var en ren fornøyelse å utvikle for QUADs grunnlegger Peter Walker, og de har vært til stor glede for mange lydentusiaster verden over.

* Påkrevde felt

+ -


PRODUKTOPLYSNINGER         ANMELDELSER        TEKNISKE SPECIFICATIONER

  • Världsklass ljud

  • Full-range

  • Kräver förstärkere

ESL 2912 og ESL-2812 eksklusive elektrostatiske høyttalere

Her er de siste utgavene av QUADs berømte elektrostatiske høyttalere som baserer seg på ikonene ESL 57 og ESL 63. Forresten ble ESL-57 nylig stemt inn på Stuff Magazines liste over «The Top 100 Best Gadgets Ever». ESL-serien var verdens første fullfrekvenshøyttalere med ekstremt lav forvrengning, og de satte nye standarder innen presisjon og pålitelighet. De var en ren fornøyelse å utvikle for QUADs grunnlegger Peter Walker, og de har vært til stor glede for mange lydentusiaster verden over.

 

ESL-serien oppfyller stort sett hele løftet i QUADs motto: Så nær den opprinnelige lyden som mulig.

ESL-høyttalerne høres virkelig som om musikerne befinner seg i stuen din. De to nye modellene ESL 2812 og ESL-2912 bygger på det samme konstruksjonsprinsippet som klassikerne, men har en høyere effektivitet.

Selv om man nå produserer mange flere enheter, så utføres mange av de kritiske prosessene fremdeles for hånd. Kretskortet settes sammen for hånd, pianolakken poleres nøye og kvaliteten kontrolleres regelmessig. Matchende trefinér plasseres oppå høyttalerne og på sidene av bassen, som er laget av tett kryssfinér for å dempe resonanser i rammen. Deretter påføres flere lag med pianolakk. QUAD-logoen på bassen er malt med gullskrift. De gullbelagte terminalene, kretskortet og kablene har fått oppgraderte dimensjoner for enda bedre ytelse.

 

Hvorfor har QUAD ESL så presis lyd?

Årsaken til at ESL-serien har mer presis lyd enn andre høyttalere finnes i membranen. Den tynne og presist ekstraherte Mylar-membranen er ti ganger tynnere enn menneskets hårstrå, og så lett at det nærmer seg tettheten til atmosfærisk luft – altså det stoffet som membranen spiller lyden ut i. Det innebærer at det ikke finnes noen innebygd treghet i de bevegelige delene i en QUAD ESL-høyttaler. Det gjør at membranen kan reagere på alle musikalske detaljer og overganger med en enestående presisjon. Som en av de få høyttalerne i verden kan QUAD ESL gjengi en 1 KHz firkanttone presist og rent.

Denne utrolige egenskapen oppstår ved at statorplatene på begge sider av membranen lades med 5000 volt fra den innebygde strømforsyningen. Den ekstremt høye spenningen holdes svært presist og sikrer sært lav forvrengning.

 

Nøyaktighet i detaljene

Konstruksjonen til strømforsyningen og statorplatene er blitt utformet med ekstra nøyaktighet. Statorplatene lages ved å plassere et tynt kobberlag på et isolerende materiale som er perforert slik at det er akustisk transparent. Kobberet etses i et ledende mønster som danner den punktformede oppbyggingen som er helt spesiell for QUAD ESL. Deretter isoleres kobberlaget med et tredobbelt lag ved hjelp av en spesiell sprøyteteknikk som gjør det mulig å bevare den høye spenningen selv ved høye volumnivåer, der Mylar-membranen kommer svært nær statorplatene. På grunn av denne teknikken kan ESL 2812 og ESL-2912 håndtere mer effekt og spille høyere enn eldre ESL-modeller.

 

Presisjonselektronikk

QUADs ingeniører har også optimalisert strømforsyningen til høyspenningen. Risikoen for at spenning kryper over kretskortet (kryping) er blitt minimert gjennom en ny komponentlayout. Her har man lagt vekk på stort avstand og symmetrisk plassering av komponentene. Denne nye layouten er mer optimal for tilkobling av kablene, noe som dermed også minimerer sjansene for kryping, spesielt i høy luftfuktighet.

Dessuten brukes audiofilkomponenter slik som Vishay-motstand og Murata-kondensatorer. Selv om disse komponentene ikke er i signalveien, så har deres kvalitet innvirkning på høyspenningens stabilitet og påvirker dermed også den endelige lydkvaliteten.

 

Den siste touchen

For å hjelpe den høye dynamikken i ESL-panelene på vei, så har man valgt et nytt tøytrekk som har en suveren lydflyt, og tar seg også eksepsjonelt flott ut på høyttalerne. Det underliggende ribbenettverket er blitt forsterket for å redusere risikoen for resonanser og for å forhindre strekkmerker i tøyet. Designdetaljer som det nye tøytrekket, pianolakkerte trepaneler og gullskrift gir SL-2812 og ESL-2912 et annerledes utseende enn sine forgjengere, og får dem til å se ekstra elegante ut i lytterommet ditt.Produkt anmeldelser


 


"Quad ESL-2912 giver sin version af musikken med et fantastisk mellemregister, en for en elektrostathøjttaler højst imponerende basgengivelse og en herlig opløsning i det hele taget. Det er sjovt at lytte, simpelthen, og en virkelig oplevelse, som de, der kun har erfaring med dynamiske højttalere, bør unde sig selv.."
Quad ESL2912, Lyd og Billede - 6 av 6 stjärnorr

 
"...the greatest strength of the Quad ESL series, beginning with the ESL-63 has been, and continues to be, its midrange: smooth, revealing without being over-etched, and presenting a virtual open window on the music."
Quad ESL 2912, granskats av StereophileTekniske specifikationer

Tilleggsinformasjon

Manufacturer Quad
Weight 44.0000
Typ Elektrostatiska golvhögtalare
Type (elektrostat) Flera elektrostatiska drivmembran
Lådkonstruktion Dipol
Känslighet 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
(86 dB / 2.83V RMS Equivalent)
Impedans 4-20 Ω
Maximal ingång Continuous Input Voltage (RMS): 10V
Programme Peak For undistorted Output: 40V
Permitted Peak Input: 55V
Frekvensomfång 32Hz - 21kHz (-6dB)
28Hz - 21kHz (useable)
Forvrengning (100dB ved 1m) Above 1000Hz 0.15%
Above 100Hz 0.5%
Above 50Hz 1.0%
høyttalertilkobling Single-wire
Størrelse 1470 x 690 x 380 (mm)