Wharfedale Diamond 11.4 Black Friday

Wharfedale Diamond 11.4

Wharfedale Diamond 11.4

Tilgjengelighet: På lager

Skickar Tuesday, February 25 om du beställer innan 2 days, 16 timmar and 20 minuter!


Vanlig pris: kr 9 999

Special Price kr 6 499/Par   inkl. MVA og tollWharfedales berømte Diamond-høyttaler har fungert som den klassiske inngangen til ekte hifi-lyd. Deres eksepsjonelle "value for money"-konsept har vunnet flere "årets produkt"-kåringer i både Storbritannia og hele verden. Nå, med introduksjonen av den helt nye Diamond 11-serien, har Wharfedale igjen hevet standarden for rimelige høytytende høyttalere.

* Påkrevde felt

+ -  • Klasseleder i inngangssegmentet

  • Basert på kunnskap fra Reva

  • 3-veis

  • Dynamiske høyttalere

  • Soft-dome tweeter

  • Kevlar element

  • Kraftfull bass

  • Kan spille alle sjangre

  • Krever forsterker

Diamond 11-serien

 

Wharfedales berømte Diamond-høyttaler har fungert som den klassiske inngangen til ekte hifi-lyd. Deres eksepsjonelle "value for money"-konsept har vunnet flere "årets produkt"-kåringer i både Storbritannia og hele verden. Nå, med introduksjonen av den helt nye Diamond 11-serien, har Wharfedale igjen hevet standarden for rimelige høytytende høyttalere.

 

"Da Wharfedale lanserte den aller første Diamond i 1981, definerte selskapet en ny klasse høyttalere som leverte ekte hifi-nøyaktighet og en musikalsk brio, til en bemerkelsesverdig rimelig pris. Siden det har hver eneste iterasjon av den berømte Diamond-linjen fulgt denne tradisjonen, men også forbedret på den. Med Diamond 11-serien begynte vi på nytt, med etablerte Diamond-designfunksjoner som Kevler bass-/midtkjegle og det sporbelastede distribuerte portsystemet, og innarbeidet de i helt nydesignede høyttalere, overlegne på alle mulige måter, fra kabinett og drivenheter, til crossoveren.

 

Resultatet av våre tekniske anstrengelser er uten tvil det beste Diamond-sortimentet til dags dato, hvilket gir en naturlig følelse av rommet og musikalsk kommunikasjon som er både umiddelbart engasjerende og konsekvent tiltalende på lang sikt. Disse høyttalerne drar lytterne til en musikalsk ytelse på en måte som normalt kun forventes av modeller til betydelig høyere prisnivåer, hvilket legemliggjør den tradisjonelle Wharfedale-egenskap å være gode allroundere over ulike musikktyper. Legger man til både høyttalernes elegant kurvede og plettfritt ferdigsstilte kabinetter, er vi stolte av å ha laget en serie med høyttalere som leverer premium kvalitet til bemerkselsesverdig rimelige priser - helt passende til Wharfedales 85-årige arv."

Sitat fra Peter Comeau - Wharfedales direktør for akustisk design

 

Den nyest generasjonen av Diamond-høyttalere inneholder designelementer som aldri tidligere er sett til så overkommelige priser. I begynnelsen av designprosessen gikk Wharfedales ingeniører tilbake til røttene for å skape et høyttalersystem som igjen skulle revolusjonere denne sektoren på hifi-markedet og gi avansert ytelse - og stil - innen rekkevidde for mange musikkelskere, ikke bare de få rike. 

 

 

Avanserte drivsystemer

Mens de rimeligste høyttalersystemene er basert på drivaggregater som er bygget ned til en viss pris, startet Wharfedale med premisset om at Diamond driverne skal være siktet mot ytelse. Derfor er Diamond 11-serien utstyrt med avanserte driver-systemer som normalt bare finner veien inn i langt dyrere høyttalere.


For eksempel bruker bass- og mellomregister-driverne en kurv med et nettverk av ribber som sørger for stivhet i kurven, men etterlater et stort, åpent område bak kjeglen. Stivheten forbedrer forbigående påvirkninger, mens det store, åpne området reduserer tidligere refleksjoner til kjeglen og lar det store, spesielt utvalgte interne kabinettet gjøre sitt arbeid.

 

Diamond 11-seriens høyttalere har også massive magnetdesigner, både for å øke sensitiviteten, men også for å sikre absolutt styring over kjeglebevegelser over de lavere bass-frekvensene. Dessuten styrer et spesielt utformet polstykke med kobberlokk den magnetiske fluxen og sørger for lav distorsjon gjennom det kritiske mellomregisterområdet. 

 

Videre har vi også det progressive opphenget som har et lett skummet ytre for utvidet mellomregister-respons, i forbindelse med en super-langkastsspole-motor, for å oppnå uovertruffen linearitet og nøyaktighet i denne sektoren av markedet. Naturligvis har den vevde Kevlar-kjeglen, en langvarig favoritt for Diamond-design, blitt behandlet for å gi en presis match til de nye suspensjonselementene.

 

Høyfrekvent ytelse har blitt forbedret på samme måte med et nyutviklet diskant-design. Enda en gang brukes et overdimensjonert keramisk magnetsystem, med kobberlokk for flux-kontroll. Og her blir polstykket ventilert gjennom et spesielt formet bakre kammer. Dette gir en lav resonansfrekvens, hvilket sikrer utmerket linearitet gjennom operativsystemet og lar tekstilkuppelen bidra til en klar mellomregister-ytelse, i tillegg til en presis høyfrekvent detaljering.

 

Crossover integration

Selv om drivenhetene er hjertet i et høyttalersystem, hadde de ikke vært noe som helst uten integrering av en eksakt avledet crossover. Wharfedales ingeniører bruker en høyt utviklet virtuell crossover-programvare for å bridra til å lage en rekke kretsalternativer for å kombinere bass/mellomregister og treble-enheter somløst. Disse kretsalternativene blir deretter evaluert ved hjelp av strenge lyttetester over en måned, med et bredt spekter av musikk.

 

Når den endelige kretsstrategien har blitt valgt, finjusterer designlaget overkomponentverdiene, komponenttypene og kretskortoppsettet for å gi den mest nøyaktige, detaljerte og, fremfor alt, morsomste musikalske opplevelsen, ved kun å bruke lyttetester som arbiter av kvalitet.

 

Spesiell oppmerksomhet rettes mot de livlige kvalitetene til vokaler og naturlige instrumenter, da disse alltid er fokus for lytternes subjektive vurdering av høyttalernes ytelse. Det er denne oppmerksomheten på finjustering, sammenholdt med fremragende teknisk design, som gir Wharfedale Diamond-høyttalere sin varige appell i den rimelige sektoren på hi-fi-markedet, fra en generasjon til den neste.

 

Kabinettkonstruksjon

Mens kabinettet, i eierens øyne, ofte bare er et møbel, har Wharfedale lenge innsett at det er det siste stykket av designprosessen som markerer en høyttaler som noe utenom det vanlige. Siden begynnelsen av Wharfedale, da grunnleggeren Gilbert Briggs eksperimenterte med rariteter som sandfylte baffler, har kabinettkonstruksjon alltid vært en del av "sounden" til Wharfedale-høyttalere.

 

For Diamond 11-serien har Wharfedales ingeniører raffinert flerskiktsmøllen av tre med forskjellig tetthet for å undertrykke de identifiserbare egenskapene til kabinettets "sound", og så la drivenhetene snakke for seg selv. Kritisk spenning i kabinettpanelene, sammen med kurvatur på kabinettene for å gi en ikke-boksete form, har redusert resonans med mer enn 25 dB under driverutgangene. I tillegg er kabinettveggene fôret med en spesialutviklet indre fiber som er valgt på grunn av sine fremragende absorberende egenskaper over en bred båndbredde. 

 

Resultatet er at lytteren hører drivenhetens utgang, utilskitnet av uønskede farger forårsaket av panelvibrasjon eller indre resonanser, hvilket avslører mer av detaljene i den musikalske ytelsen.

 

Sporbelastet distribuert port

Den sporbelastede distribuerte porten er en nylig Diamond-innovasjon, som først ble introdusert i Diamond 100-serien i 2012, hvor det indre portrøret åpnes i et spor dannet mellom skapet og sokkelen. Dette reduserer turbulenses og hørbar "chuffing" som konvensjonelle portsystemer lider av, og som skyldes den plutselige utløsningen av høyttrykksluft inn i lavt trykk i rommet. En ytterligere fordel er å øke effektiviteten av energioverføring fra bassrefleksinnstilling til rommet.

 

Wharfedale har tatt dette et hakk videre for Diamond 11-serien, som profilerer begge ender av porten med en semi-parabolisk inngangs- og utgangskurve som lineariserer luftstrømmen gjennom portrøret. Dette har gitt oss mulighet til å øke volumet av luft i det sporbelastede systemet og ytterligere forbedre ytelsen til det lavfrekvente-outputet.
Tekniske specifikationer

Tilleggsinformasjon

Manufacturer Wharfedale
Weight 24.0000
Typ 3-way floorstanding speaker
Lådkonstruktion Basreflex
Känslighet 91dB
Impedans 8 Ohms compatible (nominal)
Frekvensomfång 42Hz-20kHz
Anbefalt forsterker strøm 25-175W
Mellanregister 100mm woven Kevlar
Basselement 2x 150mm woven Kevlar
Størrelse 985x222x320mm